TU OPINIÓN NOS IMPORTA, para realizar cualquier comentario escribe un mail a apamas@terra.es, toda aportación será bienvenida.

martes, 22 de marzo de 2011

2011 ANY INTERNACIONAL DELS BOSCOS


Vine amb l’APA a celebrar-lo!!!

DIA: Diumenge 10 d’Abril de 2011

LLOC: MUNTANYETA DELS SANTS (9h30 eixida amb autobús des del poliesportiu cobert).

Visita guiada a la muntanyeta i el ullals, esmorzar, plantació d’arbres, xerrada a càrrec de la Associació Bonsai Ribera Baixa.

Per què cal protegir els boscos?

Segons estimacions de la FAO, cada any desapareixen més de 13 milions d'hectàrees de boscos a tot el món, una superfície equivalent a la quarta part de la península Ibèrica. Els experts assenyalen diverses causes, totes elles provocades pels éssers humans: la sobreexplotació i la tala il legal, la conversió a terres agrícoles i ramaderes, la recollida insostenible de la fusta, la gestió inadequada de la terra, la creació d'assentaments humans, les explotacions mineres i petrolíferes, la construcció d'embassaments i carre-teres, les espècies invasores, els incendis forestals, els cultius per a agrocombustibles, la fragmentació dels ecosistemes o la contaminació atmosfèrica.

A Espanya, la meitat de la superfície forestal està desarborada i l'activitat humana amenaça la qualitat biològica dels boscos que perviuen. Així ho assenyala l'informe "Els boscos que ens queden. Propos-tes per a la seva restauració", elaborat per experts de l'organització conservacionista WWF i de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM).